Таку форму спілкування ветеранів Рівненської АЕС з юними мешканцями міста започаткувало управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС в інформаційному центрі «Полісся». Першим зустрівся з молоддю Володимир Дьяков (на знімку), який має не лише великий професійний і життєвий досвід, а й незвичні захоплення.

Володимир Леонідович розповів про історію будівництва Рівненської АЕС і міста атомників Кузнецовська, поділився цікавими і маловідомими фактами з його історії, продемонстрував старі фотознімки та відео. Так, мало хто знає, що свого часу працівники РАЕС брали участь у ліквідації наслідків землетрусу у Спітаку (Вірменія, 1988 рік) та допомагали відновлювати теплопостачання в Алчевську після техногенної катастрофи у 2006-му.

А ще Володимир Дьяков відомий у Кузнецовську як людина, котра літає. З ранніх років захоплюється парапланеризмом, багато мандрує, і не тільки Україною. 

Саме його авторству належать унікальні фото  РАЕС та Кузнецовська з висоти пташиного польоту.

— Я хотів би, щоб у дітях проросло зерно любові до того місця, де вони народилися, де набили перші гулі. І де б вони не були, куди б їх не закинула доля, щоб залишалися закоханими у наше місто, — сказав В. Дьяков.

— Мені було цікаво дізнатися, яким був Кузнецовськ раніше, як будувалися атомна електростанція та місто, який дружний колектив однодумців їх створював, — ділиться враженнями одинадцятикласниця ЗОШ № 2 Ніна Яйченя.

— Атомна енергетика — ще не відома, не відкрита для нас сторінка. Хотілося б, щоб на таких зустрічах також розповідали про роботу АЕС, її технологію. Цікаво зустрітися не тільки з ветеранами, а й із нинішніми працівниками станції, — додав старшокласник цієї ж школи Павло Тропець.

— Діти, хоч і живуть у Кузнецовську, мають досить мало інформації про АЕС. Саме такі неформальні зустрічі цю інформацію несуть. Особливо такі заходи цікаві для тих, хто планує в майбутньому пов’язати свою долю з атомною енергетикою, — каже вихователь гімназії Оксана Гринчук.

Фото Іванни КОВБ.

Під час зустрічі Володимира Дьякова з молоддю.