Юлія ПЕРЕЦЬ (Чаплинка Херсонської області):
«Чого очікувати від корпоратизації «Укрзалізниці»? Чи означатиме це поліпшення сервісу для пасажирів?»
Міністр інфраструктури України Андрій ПИВОВАРСЬКИЙ (на знімку):

— Процедура корпоратизації «Укрзалізниці» йтиме декілька місяців. Це юридичне оформлення. Для реформування залізничної галузі потрібно декілька років. У середньому на аналогічних ринках такі зміни відбуваються протягом п’яти—семи років.
Реформа залізничної галузі передбачає зміну управління та підходів до фінансового менеджменту. Це означає, що значно більше коштів треба для поліпшення інфраструктури, вагонного і локомотивного господарства. У короткостроковій перспективі пересічний українець зможе відчути зовсім іншу якість та технічний стан пасажирського парку. На сьогодні поставлено завдання відправити в ремонт якомога більше наявних вагонів та проаналізувати можливість закупки нових. Прем’єр-міністр дав доручення мені та міністру економіки розробити програму відновлення промисловості України через відновлення «Укрзалізниці». Ця програма дасть змогу істотно змінити якість як пасажирського, так і вантажного парку, а також створить робочі місця та нові замовлення для промисловості. Сьогодні ми працюємо над цим питанням.
Крім того, вже за півроку громадяни відчують істотну різницю в наданні залізничних послуг, зокрема в якості білизни тощо.

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».