Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука заявив, що має намір «поставити крапку в боротьбі з незаконним переміщенням товарів у регіоні, а мобільні групи допоможуть мені забити останній цвях у труну контрабандистів та їх поплічників».


Нині йдеться про організацію взаємодії місцевих та територіальних органів влади для контролю за переміщенням вантажів до населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування, а також між блокпостами першого та другого рубежів. Раніше контрабандисти долали блокпости першого рубежу з документами на перевезення вантажу, так би мовити, для забезпечення потреб населених пунктів. Але обсяги цих потреб були занадто великими.

Деякі повні фури за документами везли продукти в магазин до села, у якому мешкає не більше 50 осіб.


Отже, обласною ВЦА розроблено механізм, відповідно до якого щомісячно визначатиметься перелік суб’єктів господарської діяльності, яким дозволено переміщення вантажів до населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування та між блокпостами першого та другого рубежів, та обсяг вантажу. Дані про необхідну кількість основних продуктів харчування надаватимуть керівники районних ВЦА. Список легальних перевізників передаватимуть на блокпости та публікуватимуть на офіційному сайті Луганської обласної ВЦА.