Футбол. Кубок України. Перші матчі 1/8 фіналу. 23 вересня.


«Миколаїв» — «Волинь» (Луцьк). 0:2 (Козьбан, 75, Мемешев, 90).


«Гірник» (Кривий Ріг) — «Сталь» (Дніпродзержинськ). 1:1 (Григорик, 22 — Кравченко, 68).


«Олімпік» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 0:2 (Селезньов, 16, Бабатунде, 90+2).


«Зірка» (Кіровоград) — «Олександрія». 1:1 (Кучеренко, 12 (п) — Таргамадзе, 44).


«Тернопіль» — «Шахтар» (Донецьк). 0:5 (Малишев, 34, Бернард, 46, 60, Боярчук, 76, Коваленко, 77).


«Чорноморець» (Одеса) — «Ворскла» (Полтава). 0:1 (Бартулович, 40).


«Геліос» (Харків) — «Зоря» (Луганськ). 0:2 (Будківський, 34, 37).


«Оболонь-Бровар» (Київ) — «Динамо» (Київ). 0:2 (Коваленко, 27 (автогол), Мораес, 73).

 

 

Команди, котрі під час жеребкування потрапили до числа «сіяних», підтвердили свій вищий рівень. За регламентом вони виступали в гостях і здобули шість перемог. І лише два звели внічию. Хоча «Сталь» та «Олександрія», котрі не змогли виграти, також почуваються спокійно. Адже забили на полі суперника.


Найскромнішу перемогу здобула «Ворскла», найпереконливішу — «Шахтар», котрий прибув на зустріч без семи основних виконавців. Мірчі Луческу сподобався стадіон (його реконструювали як можливу тренувальну базу до Євро-2012) і те, як «гірників» гостинно приймали в Тернополі. Тому не виключено, що «Шахтар» на сучасній тернопільській арені, де хороше поле (із сучасною системою поливу та електропідігрівом), дах над трибунами і пластикові крісла (вміщує 15 150 глядачів), проводитиме домашні матчі чемпіонату країни.


«Динамо» в не найсильнішому складі мало досить гідний супротив «Оболоні-Бровар». Господарі допомогли динамівцям відкрити рахунок. А от другий гол був результатом досить ефектної комбінації. Гонсалес зробив відмінну передачу на Мораеса, і той головою влучив під поперечину.


Як кажуть, півсправи зроблено. Попереду матчі у відповідь, котрі заплановано на 28 жовтня.

 

Кличкові погрожував... «Бетмен»


Бокс. Чемпіон світу за версіями ІBF, WBA, WBO та ІBO в надважкій вазі українець Володимир Кличко вніс серйозні корективи до тренувального процесу, готуючись до бою з британцем Тайсоном Ф’юрі. Про це сам Володимир повідомив на прес-конференції в Лондоні: «Це найважча підготовка в моєму житті».


Він, зокрема, зазначив, що збільшив кількість тренувальних сесій з трьох до чотирьох на день і вперше у своїй кар’єрі під час підготовки до бою він проведе понад 200 раундів спарингів. Поєдинок, як відомо, відбудеться 24 жовтня в німецькому Дюссельдорфі.


На ту лондонську прес-конференцію Тайсон Ф’юрі прийшов у костюмі... Бетмена. І «побився» з іншим супергероєм коміксів — Джокером. «Ти, ти й ти, — заявив потім Ф’юрі, звертаючись до Бернда Бенте — менеджера Кличка, тренера Джонатана Бенкса й самого Володимира. — Ви наступні!».


Потім Ф’юрі залишив приміщення, а потім повернувся вже у звичайному костюмі й вибачився за те, що... спізнився.


Зрозуміло, що вся ця клоунада, дешеві трюки і безперервне базікання в пресі — елементарний піар і спроба психологічного впливу на Кличка. Але шоу неодмінно припиниться, коли боксери вийдуть у ринг. І лише там побачимо: хто чого вартий...


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.