Нову політичну партію — «Вінницька Європейська Стратегія» презентував у рідному місті Голова Верховної Ради Володимир Гройсман (на знімку).

 

 


Щоб виконати почесну місію, керівник парламенту, за його словами, взяв одноденну відпустку. Нова політична сила позиціонує себе партією, орієнтованою на продовження програми змін і реформ, що здійснювалися у Вінниці протягом восьми років (2006—2014 рр.), коли міським головою був Володимир Гройсман. Нині європейську стратегію розвитку міста над Південним Бугом продовжує в. о. міського голови Сергій Моргунов. Саме його кандидатуру на посаду міського голови пропонуватиме нова політична сила.


— Наша команда не обіцяє нічого нездійсненного, — наголосив у своєму виступі Володимир Гройсман. — Так було на виборах у 2006-му і в 2010-му роках. Лише реальні, конкретні справи. Ми були дуже відповідальними щодо обіцянок раніше, такими залишаємося й нині. Разом напрацювали документ соціально-економічного розвитку міста — «Європейська стратегія «Вінниця-2020». Він орієнтований на стратегію розвитку ЄС «Європа-2020» і покликаний перетворити Вінницю на сучасне європейське місто. Це дороговказ, орієнтир у вирішенні проблем подальших перетворень. Команда продемонструвала певні результати. Їх позитивно оцінили люди. Тому прагнемо цією ж командою, щоправда, з невеликими змінами, йти на вибори до міськради, аби продовжити розвиток міста за європейськими стандартами. До того ж на прикладі Вінниці демонструємо, які зміни можна проводити на рівні самоврядування в умовах децентралізації.


Побачити, як змінилося рідне місто упродовж останніх років, присутні на зустрічі вінничани (зал на 500 місць Палацу мистецтв «Зоря» не умістив усіх бажаючих), мали можливість із кадрів документальної стрічки про Вінницю. Вона стала своєрідним звітом команди Гройсмана про виконану роботу.


Володимир Гройсман запросив на сцену тих, кого нова політична сила рекомендуватиме для участі у виборах до міської й обласної ради. Він також представив кандидатів від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», які балотуватимуться у Вінницьку міську раду. В. Гройсман назвав їх найближчими соратниками нової політичної партії «Вінницька Європейська Стратегія». Висловив упевненість, що названі політичні сили створять коаліцію більшості у міській раді наступного скликання. — Рішення Гройсмана йти окремою командою від партії Президента для багатьох є дещо неочікуваним, — зазначив один з учасників зустрічі. — Проте нинішній глава парламенту є самодостатнім політиком, він немало зробив для Вінниці і вінничан. Якщо згадати, що на попередніх виборах він також ішов від створеної ним політичної сили «Совість України», тобто має досвід політичної боротьби, то здивування, про які говорив на початку, відходять на задній план. Партія «Солідарність» у Вінниці також має солідну вагу. Нема сумніву, що кандидати від неї здобудуть немало місць у міськраді.


Вінницька область.


Фото з сайту www.vindaily.info.