Децентралізація, боротьба з корупцією і реформування судової та правоохоронної систем є пріоритетом роботи Верховної Ради України. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час учорашньої зустрічі з членом Європейської комісії з питань правосуддя, споживачів та гендерної рівності Верою Юровою.

«Реформи, які потрібно здійснити найближчим часом, — це проведення реальної децентралізації і побудова ефективної системи правосуддя», — сказав В. Гройсман, зазначивши, що усі інші перетворення буде здійснено швидко й ефективно, якщо буде втілено ці базові реформи.

Керівник парламенту висловився за якнайшвидше й ефективне реформування системи правосуддя, оскільки вона «вражена корупцією», яка становить загрозу державності України, її національній 
безпеці. 

При цьому В. Гройсман зазначив, що український парламент законодавчо забезпечив усі механізми боротьби з цим ганебним явищем.

Глава парламенту повідомив, що проект змін до Конституції, напрацьований відповідною робочою групою з удосконалення конституційних засад правосуддя, направлено до Венеційської комісії. «Її висновки будуть важливими для нас», — наголосив В. Гройсман.

Голова Верховної Ради акцентував увагу на відданості реформам в Україні і зазначив, що «хто б що не говорив, парламент демонструє здатність ухвалювати ефективні, необхідні для держави рішення». При цьому він поінформував про перші кроки на шляху реформування внутрішньопарламентських процедур у напрямі відкритості і прозорості.

Своєю чергою, Вера Юрова  наголосила, що для неї цей візит є надзвичайно важливим, адже відбулися зустрічі з керівництвом держави, і вона «отримала загальне уявлення, на якому етапі перебуває Україна на шляху здійснення реформ, яка ситуація із внесенням змін до Конституції». При цьому вона високо оцінила роль парламенту у законодавчому забезпеченні реформ. «Маю гарне відчуття, що Україна рухається у правильному напрямі», — сказала В. Юрова, наголосивши на важливості долучення суспільства до процесу реформ.

Вера Юрова також заявила, що Євросоюз і надалі надаватиме підтримку Україні.
Голова Верховної Ради наголосив, що український парламент розраховує на подальшу спільну роботу з Європейською комісією з питань правосуддя, споживачів та гендерної рівності.

Прес-служба Верховної Ради.

 

 

 

Під час учорашньої зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з членом Європейської комісії з питань правосуддя, споживачів та гендерної рівності Верою Юровою.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.