Заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік зустрівся з довгостроковими спостерігачами ОБСЄ Флемінгом Хенсеном та Пітером Девісом. Представники Данії та Великобританії є членами місії з 80 осіб, які перебувають в Україні на запрошення Кабміну.

 

— Закарпаття зацікавлене в присутності якомога більшої кількості спостерігачів, — наводить слова Олександра Петіка прес-служба облдержадміністрації. — Серед наявних проблем можлива маніпуляція з голосами ромів. На Закарпатті живе одна з найбільших ромських громад України. У неї власний життєвий уклад, часто їх голосами маніпулюють.

Ситуацію треба вивчати і забезпечити, щоб це було саме їхнє волевиявлення. Тому спостерігачам слід звернути увагу на виборчі дільниці компактного проживання ромів.


Іноземні спостерігачі поцікавилися, як забезпечена в області можливість переселенців зі сходу взяти участь у місцевих виборах, а також соціально-економічними проблемами краю: ситуацією із зайнятістю населення, толерантністю щодо національних меншин, проблемами розвитку інфраструктури й туризму на Закарпатті.


Сторони домовилися зустрітися ще раз, ближче до виборів, щоб обговорити виявлені під час кампанії проблеми і вчасно відреагувати на них.

Ужгород.