Бійці військового підрозділу, що базується у селі Кримському на Луганщині, продемонстрували журналісту «Голосу України» свій спортивний майданчик. Він справді виявився цікавим, оскільки всі знаряддя і тренажери виготовлені самими військовослужбовцями з підручних матеріалів та частин підбитої броньованої техніки. Молодий боєць Сашко відклав автомат, зняв бронежилет (бо тільки-но повернувся з передової) і продемонстрував силу своїх рук на турніку.

 

«Залізом» я не займаюсь, — пояснив він, киваючи на штангу. — Але інші хлопці чи не щодня тягають його, щоб наростити м’язи. Я до війни займався тайським боксом і зараз намагаюсь підтримувати спортивну форму».
Далі Сашко розповів про унікальність знарядь. Скажімо, штангу хлопці зробили зі старої труби та деталей ходової частини підбитої бронетехніки. Хто може підняти до ста кілограмів, той нею і «бавиться». Розглядаючи гантелі і два тренажери, теж можна впізнати деякі частини військових машин.


«На жаль, уже осінь, отже, цей «спортзал» слід заносити до приміщення, — каже молодий військовослужбовець, зробивши паузу у своїх тренуваннях. — Доведемо підвал до пуття і будемо там узимку займатись».
За словами Сашка, у багатьох бійців є потреба в такому фізичному навантаженні, хоча носіння бронежилета теж можна назвати своєрідним «тренажером» для м’язів.

 

Луганська область

 


На знімку: Сашко таки вирішив підняти штангу.


Фото автора.