Дорогі друзі!


Щиро вітаю всіх вас зі святом — Днем міста.


Ужгород — «західні ворота» нашої держави, перехрестя шляхів, культур, легенд і сучасності. Місто з тисячолітньою яскравою й героїчною долею всупереч усім руйнівним силам зберегло українську трепетну душу й чаруючу та неповторну ауру, яку відчуваєш під час прогулянки найбільшою в Європі липовою алеєю, в затишній атмосфері міських кав’ярень та крамниць, неперевершеному буянні сакури, монументальності Ужгородського замку-фортеці, красі Театральної площі, численних храмів та скульптур, сучасних житлових комплексів.


Нині Ужгород — місто стратегічного значення для Української держави, економічний і культурний центр Закарпаття, що стрімко розбудовується, все більше набуваючи європейського шарму.


Шановні працелюбні, привітні, мудрі й талановиті ужгородці! Ви одвічно славилися майстерністю рук своїх і багатством душі, шляхетністю та виваженістю.


Тож сердечно бажаю вашій поважній громаді звершення всіх сподівань. Нехай ваше життя буде спокійним і заможним, щедрим на здобутки й перемоги, а звитяжне минуле надихає на творення великого майбуття!

 

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.