З початку року компанія ПАТ «Рівнегаз» витратила 6,2 мільйона гривень для забезпечення безаварійної роботи системи газопостачання області на опалювальний період 2015—2016 років.


— Наше підприємство щороку виділяє значні кошти на комплексні заходи з підготовки до опалювального сезону, модернізацію та реконструкцію систем газопостачання Рівненщини. Незважаючи на зменшення доходів підприємства, компанія докладає максимум зусиль, аби виконати весь обсяг необхідних робіт, — розповідає заступник голови правління—головний інженер ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа.


Він повідомив, що газівники провели комплексне приладове обстеження 4459,2 кілометра газогонів, а також планово-технічне обслуговування обладнання у більш як 117 тисячах помешкань області. При цьому в понад 4,5 тисячі абонентів виявлено несправності приладів, самовільне встановлення газового обладнання, відсутність тяги та втручання в роботу димових і вентиляційних каналів, що становило загрозу здоров’ю та життю людей.


Однак, підкреслив Олександр Ганжа, виконання усіх заходів, передбачених Інвестпрограмою, ускладнює падіння обсягів транспортування природного газу. Адже саме від цього залежить фінансування робіт з утримання газотранспортної системи в належному стані, за які відповідає ПАТ «Рівнегаз». Тим часом через значний термін експлуатації газотранспортна система Рівненщини потребує чималих капіталовкладень для реконструкції та модернізації. А обсяг інвестицій, що встановлює держава, покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж у робочому стані.

Рівненська область.