В Одесі відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету, яке тривало за участі керівництва Одеської обласної ради, обласної державної адміністрації, очільників територіальних підрозділів органів виконавчої влади, а також голів міст обласного значення Одеської області.
Комітет розглянув низку ключових для області питань, зокрема, було проаналізовано стан виконання місцевих бюджетів Одеської області за 8 місяців нинішнього року в умовах бюджетної децентралізації й перспективи реалізації «Одеського пакета реформ», запропонованих командою голови ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Голова парламентського Комітету з питань бюджету Андрій Павелко (на знімку) відзначив, що Одеський регіон за багатьма параметрами можна назвати піонером. Насамперед тому, що тут не на словах, а на ділі демонструють боротьбу з корупцією й бюрократизмом. Крім того, в області на місцях активно впроваджують механізми бюджетної децентралізації. Це дає змогу, окрім освоєння власних коштів, максимально ефективно використовувати також фінансові ресурси державного бюджету України, у тому числі й на такі інфраструктурні проекти, як дорога Одеса—Рені.
Члени комітету також обговорили першочергові заходи щодо розв’язання проблеми Хаджибеївської дамби, яка вже багато років потребує не так укріплення, як повної реконструкції. Її прорив загрожує не лише затопленням об’їзної дороги Одеси, а й масштабною екологічною катастрофою для всього міста й прилеглих територій.

Одеська область.