Після загибелі активіста «Правого сектору» Сашка Білого (Олександра Музичка) в ЗМІ з’явилася заява міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова: «Аналогічні події (як у Рівненській області) відбуваються ще в двох областях країни... Зокрема, в Запорізькій області, де на відвалах залізорудного, якщо не помиляюся, комбінату, з’явилися люди, котрі сказали, що вони нібито з «Правого сектору» і тут керуватимуть».

Тут варто зробити певні уточнення. У Запоріжжі є відвали не залізорудного комбінату (він за сто кілометрів від міста), а місцевих металургійних виробництв. Найцінніші з них належать заводу «Дніпроспецсталь», куди з 1930-х років скидали відходи виробництва. І ось їх захопили озброєні чоловіки, які називалися «Правим сектором». Згаданій організації вистачило здорового глузду та оперативності, щоб негайно відхреститися від бандитів. Однак інформаційне «вкидання» було зроблено, і брехня пішла гуляти країною.
Хоча під час своєї прес-конференції 26 березня перший заступник начальника Головного управління МВС у Запорізькій області полковник Олег Курочкін заявив таке: «На території Запорізької області «Правим сектором» не здійснено жодного рейдерського захоплення». Тим часом він підтвердив, що невідомі, котрі назвалися «Правим сектором», і далі перебувають на території балки Середньої. 
«Враховуючи те, що балка Середня — це виробнича територія заводу «Дніпроспецсталь», вони є власниками цієї землі, яку придбали свого часу, в них є державні акти. Як відомо, на територію чужої власності міліція не має права без відповідних судових рішень заходити (тут і далі виділено автором). 
Тільки-но до нас звернулося керівництво «Дніпроспецсталі», ми, відповідно до закону, прийняли рішення про внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 206 ККУ (перешкоджання підприємницькій діяльності). Створено слідчо-оперативну групу. Розслідується це провадження слідчим підрозділом Заводського райвідділу. Ми вже бачимо всю картину, знаємо, що там відбувається, але в інтересах слідства все не можемо доки повідомити, щоб не нашкодити роботі».
Одне слово, озброєні бандити вже понад тиждень утримують чужу територію, правоохоронці все знають, але не лише не кують і не мелють, а й практично не перешкоджають, щоб зловмисники назвалися якоюсь хай і одіозною, але політичною структурою. Зауважимо й таке: битви навколо Балки Середньої — часто із стріляниною і людськими жертвами — точаться вже понад десяток років. Цікаво, що загострення ситуації тут — з набігами правоохоронців чи людей спортивної статури — підозріло часто збігаються зі змінами міліцейського начальства як у Києві, так і в Запоріжжі.