Майже 400 кандидатів подали свої анкети в перший день набору до нової патрульної поліції у Краматорську і Слов’янську. Набір триватиме до 19 жовтня, і заяви продовжують надходити, обіцяючи високий конкурс здобувачів. Загалом до лав патрульної поліції Краматорська і Слов’янська планується прийняти 350 співробітників.

 

 

Із приводу старту в Донецькій області проекту з реформування патрульної служби Краматорськ відвідали Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр МВС Арсен Аваков і перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе (на знімку).


— Нова поліція — це нова безпека для жителів, це нові взаємини між правоохоронцями і громадянами, — сказав А. Яценюк, звертаючись до краматорців. Подальші зміни, за словами глави уряду, відбудуться в судовій системі і прокуратурі, а також у соціальній сфері.


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що донецька поліція буде оснащена краще за столичну: крім звичайних патрульних автомобілів, її укомплектують новими джипами.


— Для нас принципово, щоб на Донбасі було трішки краще, ніж у Києві чи Харкові, — заявив А. Аваков.


Міністр прогнозує, що конкурс до нової поліції становитиме 20 осіб на місце. Наступним містом, де відбудеться добір майбутніх поліцейських, стане Маріуполь.


Донецька область.