Уперше українські та угорські парламентарії разом із Закарпатською обласною державною адміністрацією та Закарпатською обласною радою обговорили в Ужгороді спільні проблеми (на знімку). У зустрічі взяли участь народні депутати Валерій Лунченко, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною, Василь Брензович, Денис Дзензерський, Євген Дейдей.

 

 

Як повідомив Денис Дзензерський, сторони обмінялися думками стосовно стану україно-угорського транскордонного співробітництва в рамках Карпатського Єврорегіону в перспективі (2014—2020 роки), активізації регіонального співробітництва з країнами Вишеградської четвірки, інвестиційного клімату тощо.


«Обговорюємо з угорськими партнерами перспективи та можливості співпраці в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Це насамперед реконструкція водоканалів, очисних споруд міст Ужгород, Берегове, Мукачеве та Хуст та залучення коштів ЄС для локалізації проблем, пов’язаних із діяльністю Солотвинського солерудника. Серед гуманітарних проектів, започаткованих цьогоріч, — за-провадження в ЗОШ №2 Ужгорода вивчення угорської мови як другої іноземної», — зазначив голова обласної ради Володимир Чубірко.


«Ми бачимо Україну незалежною і суверенною країною. Ми підтримуємо вас у складний час. Передусім акцентуватимемо увагу на розвитку інфраструктури прикордонних територій. Також робитимемо все можливе, щоб дію малого прикордонного руху збільшити з 50 кілометрів. І, звісно, хочемо скасувати візи для українців», — зазначив голова групи дружби угорського парламенту Дьозо Віннаі.

 

Фото надано прес-службою народного депутата Д. Дзензерського.