У Київському районному суді Полтави нарешті завершилося підготовче засідання процесу за звинуваченням Геннадія Кернеса та двох його охоронців.

 


Нагадаємо, що їм інкримінують викрадення, побиття та погрози вбивством двом харківським євромайданівцям під час Революції Гідності. Підготовче засідання за цією справою, яке у Полтаві вперше призначили на 28 квітня, тривало п’ять місяців! Левову частку часу на восьми реальних слуханнях зайняло оприлюднення клопотань, скарг і заяв адвокатів підсудних. Це, звісно, дало підстави представникам Генеральної прокуратури, котрі підтримують обвинувачення в суді, та потерпілим говорити про свідоме затягування процесу їхніми процесуальними опонентами.


Зрештою, суддя Андрій Антонов відхилив більшість клопотань. У тому числі й головне, в якому захисники міського голови Харкова просили суд повернути повпредам Генпрокуратури складений ними обвинувальний акт «для усунення недоліків».


Наступне засідання призначено на 5 жовтня. Саме на ньому мають почати розгляд справи по суті. Чи почнуть, коли одна зі сторін демонструє відверте прагнення у будь-який спосіб відтермінувати зачитування обвинувального акта принаймні до чергових виборів міського голови Харкова, які відбудуться уже в жовтні? За таких обставин деякі спостерігачі говорять про, так би мовити, позасудові способи затягування процесу...

 

Полтава.

 


На знімку: такий «танцювальний супровід» судового процесу може стати приводом для подальшого перенесення розгляду справи по суті.


Фото автора.