Футбол. Сьогодні на «Арені-Львів» донецький «Шахтар» проведе матч групового раунду Ліги чемпіонів проти клубу з Франції — ПСЖ.


Парижани прибули до Львова у найсильнішому складі: воротарі — Кевін Трапп, Сальваторе Сірігу, Ремі Дескампс; оборонці — Тіаго Сілва, Серж Ор’є, Давид Луїс, Маркіньос, Грегорі ван дер Віль, Лейвин Курзава, Максвелл; півоборонці — Блез Матюїді, Марко Верратті, Тіаго Мотта, Ангель Ді Марія, Гав’єр Пасторе, Адрієн Рабіо, Бенжамін Стамбулі; нападники — Едінсон Кавані, Езекіель Лавессі, Златан Ібрагімович, Лукас.


Наставник ПСЖ Лоран Блан сказав, що його команда перебуває в бойовій формі. У паризьких футболістів гарний настрій після перемоги в гостях над «Нантом» (4:1). Хоча у Львові вони не матимуть належної підтримки. Керівництво ПСЖ не організувало поїздку своїх уболівальників до України і закликало їх не вирушати на поєдинок самотужки, нагадуючи про особливу політичну ситуацію в нашій країні.


Втім, днями відбулася подія, котра свідчить про те, що і у Франції не так уже безпечно. Президента ПСЖ Нассера Аль-Гелаїфі атакували вболівальники «Нанта». Розлючені фани «канарок» закидали камінням президентський автомобіль після принизливої поразки своєї команди.


За інформацією французьких ЗМІ, очільник клубу, на щастя, не постраждав. Але в клубі цю подію ніяк не прокоментували. Аль-Гелаїфі на посаді президента ПСЖ перебуває з 2011 року. За цей час паризький клуб виграв три французькі чемпіонати, Кубок країни, два Кубки французької Ліги і три Суперкубки Франції.


***


«Шахтар» готувався до матчу наполегливо і сумлінно. Його гравці трохи відійшли від поразки в Мадриді від «Реала». І постараються сьогодні реабілітуватися в очах уболівальників.
До речі, на цій зустрічі очікується аншлаг. Львів’яни і мешканці інших регіонів об’єднаються в одну команду.


— Думаю, матч із ПСЖ стане грою року для нас, — сказав форвард «гірників» Тайсон. — Дуже сподіваємося, що «Арена Львів», заповнена нашими вболівальниками, допоможе «Шахтарю» здобути успіх.
Гендиректор донецького клубу Сергій Палкін поділився очікуваннями від матчу проти ПСЖ.


— Найголовніше питання — наш настрій. Ми маємо підготуватися, бути сконцентрованими і на дуже серйозному рівні. Природно, є чинник суддівства. Але я сподіваюся, що в грі з ПСЖ він нас омине і все буде по-чесному...


***


До речі, на львівському матчі працюватиме бригада арбітрів із Німеччини. Рефері — Деніз Айтекін, якому допомагатимуть лайнсмени Гвідо Клефе та Маркус Гекер. Додаткові асистенти — Даніель Зіберт та Беньямін Бранд, четвертий арбітр — Марко Агмюллер.


Як відомо, поєдинок «Шахтар» — ПСЖ розпочнеться о 21.45. Його наживу транслюватимуть телеканали «Україна» і «Футбол-1».


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.