Ми стали свідками одразу кількох несподіванок. Скажімо, «Барселона» у себе на «Камп Ноу» до 80-ї хвилини «горіла» в матчі з леверкузенським «Байєром» — 0:1. Однак каталоці знайшли додаткові сили і без свого лідера Мессі, котрий через травму на тривалий час вибув з боротьби, вирвали вольову перемогу.


У цій групі сюрприз зробила також італійська «Рома», яка несподівано програла білоруському клубу БАТЕ. Нарешті, «Арсенал» у Лондоні поступився грецькому «Олімпіакосу». І це вже друга поразка підопічних Арсена Венгера на старті групового турніру.


***

 

 


Задушлива з високою вологістю погода, коли надто бракує повітря, звичайно, не сприяла учасникам матчу в Хайфі. Але до такого випробування, як не дивно, швидше пристосувалися динамівці. Вони не забарилися і з результативною атакою, впіймавши ізраїльтян на невдалій спробі створити штучне положення поза грою. Новобранець «Динамо», в’юнкий і технічний парагваєць Дерліс Гонсалес (на знімку вгорі), з центра поля зробив ідеальну передачу на Андрія Ярмоленка. Наш нападник, вискочивши на побачення з воротарем господарів, обвідним ударом у нижній кут відкрив рахунок.


Після цього футболісти «Маккабі» раз у раз довгими передачами намагалися загострити ситуацію біля воріт Олександра Шовковського. Але їм так і не вдалося пробити динамівську оборону.


Натомість гості почали діяти на контратаках. І були у них моменти подвоїти результат. Але вдруге забити динамівці змогли лише після перерви, провівши на полі якихось п’ять хвилин. Знову вміння робити результативні передачі продемонстрував Гонсалес. Цього разу він став асистентом Джуніора Мораеса (на знімку) — ще одного новачка, котрий також влітку перейшов до біло-синіх. Бразильський нападник ефектно з-під оборонця забив свій перший м’яч у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

 


***


Успіх підопічних Реброва можна пояснити не тільки вищою, ніж у суперника, індивідуальною майстерністю. Кияни також помітно переважали опонентів у швидкості, ефективнішою була їхня тактика. У потрібний момент динамівці могли додати темпу, а коли потребували обставини, вгамовували швидкості. Втім, головне, що у вирішальні моменти зустрічі ізраїльські футболісти залишалися без м’яча, бо повний контроль над ним мали чемпіони України.


Після зустрічі стало відомо, що УЄФА тепер визначає найкращого гравця матчу. Ним став Дерліс Гонсалес.


***


Виїзна перемога над «Маккабі» певною мірою зміцнила позиції киян у боротьбі за вихід до плей-оф. Але вона може стати їм у нагоді також у вирішенні іншого завдання. Маючи за конкурентів таких «акул», як «Порту» і «Челсі», динамівці повинні подбати й про, так би мовити, запасний «аеродром» — місце в Лізі Європи. Хоча з чотирма очками після двох турів кияни, можна не сумніватися, плекають честолюбніші надії.


Фото uefa.com і ФК «Динамо».