Ситуація, що відбувається навколо заводу АТЕК, здається, набирає нових обертів. Нагадаємо, що в 2011 році ПрАТ «АТЕК» розпочало процедуру банкрутства, і лише нещодавно була повністю погашена заборгованість перед кредиторами. Інвестори вклали мільйонні кошти, щоб витягнути завод з боргової прірви, а тому їм для повноцінного розпорядження десятками гектарів землі в столиці залишилось вирішити лише дві проблеми. По-перше, виселити полк «Азов», який розміщується на території акціонерного товариства, а по-друге, здихатись нарешті «незручних» орендарів — ТОВ «Спортивний клуб «Олімп», який займає незначну територію, прилеглу до території заводу.
На перешкоді виселення останніх — укладений договір оренди та додаткові угоди до нього, в тому числі щодо користування орендованим майном на п’ятдесят років. Цікаво, що згадані додаткові угоди були укладені понад десять років тому, про них керівництво заводу АТЕК буцімто весь цей час не знало, хоча отримувало орендну плату на підставі одної із оскаржуваних додаткових угод.
Судова машина суду першої інстанції, занадто вільно тлумачачи норми щодо строку позовної давності наступного схвалення укладених у 2002 році додаткових угод до договору оренди та спотворюючи повноваження керівника, який підписував угоди від імені заводу, допустила ухвалення сумнівного рішення, всупереч висновкам та вказівкам, викладених в постановах як Верховного Суду України, так і Вищого господарського суду України. Нині справа вдруге розглядається у Київському апеляційному господарському суді. Після декількох замін складу колегії суддів новопризначена «трійка», здається, налаштована на об’єктивний та законний розгляд справи. Принаймні хочеться вірити, що здоровий глузд та верховенство права переможуть комерційні забаганки заінтересованих «сірих кардиналів» цієї справи.