Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його країна проти участі президента Башара Асада в перемовинах про примирення у країні та перехідній період, пише турецька газета Zaman. «Вважаємо, що перехідний процес не буде таким, якщо Асад продовжить перебувати при владі. Це тільки збереже нестабільність у країні», — заявив Давутоглу під час свого виступу в Нью-Йорку, підкреслює видання.


Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган обережно заявив, що він би дав зелене світло перехідному періоду в Сирії за участі Асада, хоча й не бачить його в довгостроковому плані на чолі держави. «Можливо цей перехідний період мине в Сирії з чи без Асада. Але ніхто не бачить майбутньої Сирії з ним. Сірійський народ не прийме диктатора, відповідального за смерть 350 тисяч людей і мільйони біженців», — сказав Ердоган під час нещодавнього виступу в Стамбулі.


Міністр закордонних справ Саудівської Аравії, виступаючи в Нью-Йорку, заявив, що не виключена можливість зміни влади в Сирії військовим шляхом у випадку, якщо Башар Асад відмовиться залишити свій посаду добровільно


Ці слова різко відрізняються від думки, висловленої російським диктатором на Генеральній сесії ООН у Нью-Йорку, який упевнено веде свій народ до злиденності й придушує будь-яке інакомислення в країні. Так, гарний адвокат у Башара Асада, який добрався до влади в Росії і узурпує її за допомогою зомбування і обдурювання людей.