Такої думки дотримуються 63 відсотки болгар, опитаних соціологічним агентством «Альфа Рісерч», і вважають, що уряд повинен вжити ефективних заходів для обмеження потоку біженців у країну.


89 відсотків тих, хто брав участь в опитуванні, заявили, що держава має ефективніше боротися з нелегальними мігрантами. 82 відсотки упевнені, що огорожа з колючого дроту на болгарсько-турецькому кордоні повинна бути посилена, а 11 відсотків наполягають на її повному перекритті від навали небажаних гостей.


Розміри європейських квот розподілу біженців підтримали 63 відсотки, а 34 — висловилися проти, пояснивши це тим, що для невеликої країни це непомірний тягар. Більшість проти виділення додаткових коштів з бюджету країни на біженців, вони порадили направити їх на подолання бідності. І тільки 3,7 відсотка опитаних погодилися з тим, що Болгарія має приймати всіх біженців, які дісталися країни.


Лише 17,1 відсотка болгар упевнені, що країна зможе успішно впоратися із цією кризою, 43,3 відсотка вважають, що процес затягнеться на роки, а 36,3 відсотка попередили: для влади це найскладніше завдання, яке може призвести до занепаду Європи.