Арсен АБЛЯМЕТОВ (кримчанин, тимчасово проживає в Миколаєві):


«Чи є надія, що в Криму колись з’явиться українське мовлення?»


Радник міністра з питань інформаційної політики щодо Криму, член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій КОСТИНСЬКИЙ (на знімку):

 


— Міністерству інформаційної політики вдалося досягти згоди з Радіо Свобода та Українським радіо про створення спільного проекту «Радіо. Крим. Реалії», який почав мовити на частоті 549 кГц. Це для нас ще одна цеглина, яка дасть змогу забезпечити свободу слова і преси в Криму, забезпечити конкуренцію контенту. Бо ми вважаємо, що саме конкуренція інформації є основою для боротьби з російською пропагандою.


Ще в березні цього року міністерство розв’язало проблему вимкнення електропостачання телевеж, через що припинялась трансляція програм телебачення і радіомовлення. Крім того, уряд підтримав нашу ініціативу і прийняв постанову «Питання забезпечення сталого функціонування об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку в особливий період».

 


Керівник кримського проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» Володимир ПРИТУЛА (на знімку):

 

 


Радійний проект транслюється на середніх хвилях. Передавач стоїть на півдні України і сигнал отримують фактично у всьому Криму, за винятком південного узбережжя. Але нам повідомили, що чули програми в Алушті.

Радіопередачі можуть слухати і на півдні, і на сході нашої держави, і навіть у Ростовській області та Краснодарському краї Російської Федерації. Поки що немає підтвердження, але за технічними параметрами сигнал має доходити і туди. Тому інформацію по Криму отримуватимуть росіяни. Хоч передача виходить лише декілька днів, уже надходять вдячні відгуки.