Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2-й тур. 30 вересня.


Група А. «Мальме» (Швеція) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:2.


«Шахтар» (Україна, Донецьк) — ПСЖ (Франція). 0:3. Голи: Ор’є, 7, Луїс, 23, Срна, 90 (у власні ворота).


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Фред, Малишев, Марлос (Коваленко, 71), Тейшейра, Тайсон (Бернард, 71), Гладкий (Детіньо, 85). Тренер — Мірча Луческу.


ПСЖ: Трапп, Ор’є, Сілва, Луїс, Максвелл, Верратті, Мотта, Матуїді, Ді Марія (Пасторе, 82), Ібрагімович (Лавессі, 90+4), Кавані (Лукас, 80). Тренер — Лоран Блан.


Рефері — Деніз Айтекін (Німеччина).


Львів. «Арена-Львів». 32 730 глядачів. 8 градусів.


Група В. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Вольфсбург» (Німеччина). 2:1. ЦСКА (РФ, Москва) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 3:2. ПСВ, ЦСКА, «Манчестер Юнайтед», «Вольфсбург» — по 3 очки.


Група С. «Атлетико» (Іспанія, Мадрид) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 1:2. «Астана» (Казахстан) — «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул). 2:2. «Бенфіка» — 6, «Атлетико» — 3, «Астана», «Галатасарай» — по 1.


Група D. «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — «Манчестер Сіті» (Англія). 1:2. «Ювентус» (Італія, Турин) — «Севілья» (Іспанія). 2:0. «Ювентус» — 6, «Севілья», «Манчестер Сіті» —  по 3, «Боруссія» — 0.


***


Схоже, що в цьому розіграші ми не побачимо «Шахтаря» серед учасників плей-оф. Адже він почав виступ на турнірі, на жаль, з двох відчутних поразок, і якщо перша відбулася на виїзді, то друга сталася вдома. ПСЖ «всуху» здолав донеччан, хоча по грі не володів настільки вражаючою перевагою. Французи досягли такого результату винятково за рахунок вищого, ніж у нашої команди, класу.
Гості реалізували частину своїх моментів. Натомість «гірники» змарнували абсолютно все, що створили. Особливо «відзначився» Тейшейра, який щоразу, виходячи на ударну позицію, влучав у воротаря чи в поперечину.
У парижан майже те саме робив Ді Марія. Але тоді, коли його команда вела в рахунку. У підсумку аргентинець запам’ятався більше своєю активністю, ніж промахами. А от Тейшейра протягом найближчий днів, либонь, спатиме погано, бо бачитиме в жахіттях змарновані ним нагоди.


Перші два м’ячі парижани забили ще до середини першого тайму. А до третього м’яча ПСЖ безпосереднє відношення мав капітан «Шахтаря» Срна, який, під завісу зустрічі намагаючись зашкодити Ібрагімовичу обіграти себе, невдало підставив ногу й переправив м’яч у власні ворота. Напевно, не заслужили «гірники» такої поразки, однак доля вирішила інакше.


***


Це дуже важлива перемога для ПСЖ, котрий зробив упевнений крок на шляху до плей-оф. Однак результат львівського матчу не можна вважати до кінця справедливим. «Шахтар» у другому таймі багато атакував і створив чимало моментів, щоб відправити пару м’ячів у ворота парижан. Однак завершальні удари, як уже наголошувалося, цього разу «гірникам» не вдавалися.
Гості набагато ощадливіше ставилися до своїх можливостей біля чужих воріт, що й визначило долю зустрічі. При цьому було помітно, що футболісти ПСЖ діють не на максимумі своїх можливостей, а затратили на перемогу рівно стільки сил, скільки було потрібно.


Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.