Нещодавно побачила світ нова монографія за авторством відомого вченого-еколога, академіка, директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка.

«Екологічні основи збалансованого розвитку агросфери в контексті європейської інтеграції України» — повна назва представленого читачу, нині досить затребуваного наукового доробку, який послідовно готувався автором протягом останніх років, випереджаючи час та політичну кон’юнктуру.
У монографії висококваліфіковано та водночас доступно висвітлено екологічні основи збалансованого розвитку вітчизняної агросфери. Узагальнено і систематизовано результати фундаментальних та прикладних досліджень з питань агроекології, природокористування, формування екологічної безпеки аграрного виробництва, розвитку сільських територій. Перелічено поточні та окреслено низку пріоритетних завдань агроекології на найближчий час в контексті європейської інтеграції держави.
За словами академіка НААН України, проректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергія Кваші, нове видання робить вагомий внесок у розвиток природничої, економічної та сільськогосподарської наук сучасності і повинно суттєво вплинути на формування державної екологічної політики сьогодення.