Із виділених 25 мільйонів гривень для інвестиційної програми у ПАТ «Хмельницькгаз» освоїли лише 1,7 мільйона. Це не дає змоги підтримувати в належному технічному стані об’єкти та системи газопостачання області, повідомляють у компанії. Пояснюють ситуацію тим, що підприємство вперше зіштовхнулося з таким мінімальним фінансуванням. Причиною стало скорочення з початку року обсягів споживання газу майже на 28 відсотків.

Тому газівники недоотримали тарифної виручки на суму 93 мільйони гривень. До того ж продовжує зростати заборгованість населення за спожитий газ. «Уперше ми опинилися в такому скрутному становищі, коли не можемо профінансувати першочергові заходи в рамках інвестиційної програми та підготовки до зими, — сказав головний інженер компанії Олександр Лоб. — Але нам вдалося виконати необхідні роботи на першочергових об’єктах та привести систему в готовність, щоб забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання».


Через фінансовий дефіцит у ПАТ «Хмельницькгаз» запроваджено чотириденний робочий тиждень. Такі вимушені кроки необхідні, щоб зберегти трудовий колектив та уникнути відтоку кращих професійних кадрів, особливо перед початком опалювального періоду.

Хмельницька область.