Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 2-й тур. 1 жовтня.


Група G. «Лаціо» (Італія, Рим) — «Сент-Етьєн» (Франція). 3:2.


«Русенборг» (Норвегія, Тронгейм) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 0:1. Гол: Селезньов, 79.


«Русенборг»: Гансен, Свенссон, Бьордаль, Ейлофссон, Ск’єльвік, Конрадсен, Сольнес, Мідтше (Йєнсен, 71), Міккельсен, Гелланд (де Ланлай, 46), Содерлунд. Тренер — Коре Інгебрігтсен.


«Дніпро»: Бойко, Федецький, Дуглас, Папа Гуйе, Лео Матос, Томечак (Лучкевич, 72), Федорчук, Матеус (Чеберячко, 90+1), Едмар, Ротань, Селезньов (Бруну Гама, 84). Тренер — Мирон Маркевич.


Рефері — Себастьєн Дельфер’єр (Бельгія).


Тронгейм. Стадіон «Леркендаль». 13 939 глядачів. 12 градусів.


Для наставника дніпропетровців Мирона Маркевича це була не перша зустріч з клубом із Тронгейма. Коли Мирон Богданович працював у харківському «Металісті», то 2012 року у турнірі Ліги Європи двічі обігравав цей клуб — 2:1 і 3:1. І цього разу традицію не було порушено.


Знову паличкою-стукалочкою для «Дніпра» став Євген Селезньов. Пам’ятаєте, у матчі вдома з «Лаціо» його удар на доданій четвертій хвилині приніс дніпрянам нічию, а в Норвегії форвард заробив для команди вже три очки.


Сама гра була не такою яскравою, навіть більше обережною. Особливо в першому таймі. Жодна з команд не виявляла бажання кидатися у наступ. Натомість боротьби і порушень правил вистачало. А от цікавих дій було замало. Складалося враження, що і господарі, і наші футболісти сподівалися на стрімку контратаку, на помилку опонента.


Після перерви «Русенборг» додав у швидкості і частіше став атакувати. Втім, якихось ґрунтовних загроз воротам «Дніпра» не було. Хоча на 78-й хвилині після удару головою Ейлофссона наших врятувала поперечина. А вже на наступній хвилині відзначилися дніпропетровці. Матеус з лівого флангу чудово прострелив, а Селезньов блискуче зіграв на випередження і ударом головою влучив у кут воріт.


Під завершення зустрічі активність очікувалася від «Русенборга», але в швидких контратаках два моменти збільшити рахунок мали Бруно Гама та Чеберячко.


Після зустрічі її перебіг прокоментував Мирон Маркевич:


— Гра була досить нервова. Ми втратили очки вдома, тому жодним чином не можна було поступатися. «Русенборг» — дуже непроста команда. Він перед цим виграв майже всі матчі. Тому нам потрібно було якось зупинити його атакуючий порив. І нам це вдалося, бо діяли обережно.


Ми знали, що «Русенборг» полюбляє контратаки, що його футболісти добре вибігають із оборони, але ми їм не дали зробити цього. Отже, свої оборонні позиції ми побудували належним чином. Суперник створив лише один момент наприкінці матчу.


А от в атаці хотілося б діяти продуктивніше. Щоб вигравати, потрібно забивати. Ми вперше саме так поставили футболістів на флангах. Усе вирішуємо на ходу, бо два гравці у нас випали. Ми тримали в запасі Гаму і Лучкевича, які вийшли й освіжили гру. Цей експеримент, вважаю, був виправданий.


Думаю, що вся боротьба ще попереду. Група у нас рівна, можливі будь-які несподіванки.


...Після двох турів «Дніпро» разом із «Лаціо» очолюють турнірну таблицю. Попереду в нашої команди дві зустрічі з «Сент-Етьєном»: 22 жовтня в Дніпропетровську і 5 листопада у Франції. Саме в цих поєдинках може багато що визначитися.