Невідомі спробували перекрити енергопостачання окупованого Криму з материкової України. Неподалік села Чонгар на адмінкордоні з півостровом вони пошкодили опору високовольтної ЛЕП. Тут уже працює слідчо-оперативна група, а заступник начальника управління МВС України в Херсонській області Ілля Ківа спростував чутки про те, що опору підірвали.
«Під опору підкопалися і намагалися її повалити, але нічого не вийшло — конструкцію тільки пошкодили. Судячи з усього, діяли вручну: ознак використання техніки не помічено. Слідів використання вибухового пристрою під час огляду місця події слідчо-оперативна група також не виявила. Слідчі дії тривають, але поки що не можна стверджувати, що це теракт або диверсія», — сказав власкору «Голосу України» полковник Ілля Ківа.
Пошкоджена опора ЛЕП на землю не впала, тож постачання електроенергії до Криму не перервалося. Утім, короткотермінове відключення для виконання ремонтних робіт можливе, кажуть енергетики. А місцеві жителі схильні думати, що підкоп під опору — не теракт, а звичайна злодійська спроба розжитися «дармовим» металом для продажу на брухт. Таких крадіжок по всій Херсонщині задосить.

Херсонська область.