Футбол. Позавчора в збірній Іспанії відбулася ротація гравців. Річ у тім, що тренерський штаб був змушений відмовитися від послуг травмованих Даніеля Карвагаля (ушкодив гомілкостоп), Іньїго Мартінеса (підколінне сухожилля) та Бруно (посттравматичний артрит у коліні).


Тому до розташування збірної терміново викликали Переса («Вільярреал»), Мікеля Сан-Госе та Гав’єра Етчейта (обидва — «Атлетик», Більбао). З учорашнього вечора вони почали тренуватися в загальній групі.


Як відомо, збірна Іспанії — наш суперник у групі відбору до Євро-2016 — 9 жовтня зустрінеться з Люксембургом, а 12 жовтня зіграє з нами на НСК «Олімпійський» у Києві.

 

Фоменко сподівається на підтримку трибун


Тренер збірної України Михайло Фоменко покладає великі надії на вболівальників. Про це він заявив під час зустрічі з представниками ЗМІ на відкритому тренуванні його команди.


— За умов спарених поєдинків хлопцям важкувато у другій зустрічі викластися так само, як і в першій. Варто зважити на те, що чимало з них одночасно виступають у кількох змаганнях: єврокубках, чемпіонаті і розіграші Кубка країни.


Не приховую, що сподіваюся в Києві на матчі з іспанцями побачити заповнені і не байдужі до нас трибуни. Добре, коли глядачі поженуть наших футболістів уперед. І, повірте, вони це робитимуть навіть через «не можу»...


— У якому стані тепер Бойко?


— Лікарі сказали, що через день-два з Денисом усе буде гаразд.


— Чи радує вас нинішня форма Селезньова?


— Звичайно, завжди радує, коли футболісти добре грають і чимало забивають, надто в єврокубках.


— Чому цього разу ви не викликали Коваленка з «Шахтаря»?


— Про це нас попросили колеги з тренерського штабу молодіжної збірної. І ми пішли їм назустріч. Враження Віктор залишив гарні. Вважаю, що у нього непогане майбутнє. Тепер усе залежатиме від нього.


— Чи турбує вас ситуація з Коноплянкою?


— Женя має великий досвід. Він солідний виконавець. А в матчі проти збірної Іспанії у нього буде додатковий стимул, бо він представляє іспанський клуб. Я думаю, у нього вистачить бажання й характеру, щоб компенсувати невелику кількість ігрової практики, яку він має на новому місці.


— Либонь, вивчали варіанти в боротьбі за краще третє підсумкове місце у відбірному циклі?


— Якщо вже є така можливість, то потрібно пробувати нею скористатися. Там є свої нюанси, зараз ми лідируємо, але у разі перемоги над Македонією все може змінитися...


— Відомо, що за Іспанію не гратимуть кілька важливих виконавців, зокрема, Іньєста, Карвагаль і Дієго Коста. Це приємні новини?


— Я б так не казав. Для грандів то не дуже великі втрати. У них вийдуть гравці не гірші, повірте.


— То, може, і ви викликатимете через ушкодження в Гармаша, Хачеріді та Малишева когось на допомогу?


— Ні, цього не робитимемо. У Малишева підозра на травму меніска. А от Гармаш і Хачеріді вже готуються за індивідуальною програмою. Маю надію, що все буде гаразд.


— Чи багато матчів македонців плануєте переглянути?


— Подивимося їхню гру з Іспанією. Покажемо хлопцям те, що вважатимемо за потрібне. Ми не переглядаємо матчі повністю. Це робить тренерський штаб, щоб визначити, що показати футболістам.


— Може, перед Македонією дасте комусь відпочити?


— Таку інформацію ми, зазвичай, тримаємо в секреті. Особливо тепер, коли кожен матч має величезне стратегічне значення. Постараємося набрати максимум очок у цих зустрічах.