Друзі, знайомі та колеги начальника Володимирецького центру поштового зв’язку № 7 Мефодія Бедика жартують, що, мовляв, дата його народження, яка збіглася із Всесвітнім днем пошти, визначила його професію. І у цьому жарті є велика частка правди, бо Мефодій Сергійович, безсумнівно, на своєму місці: очолюваний ним колектив за підсумками роботи — постійно в лідерах у Рівненській дирекції УДППЗ «Укрпошта». А що поштовики у Володимирецькому районі в пошані серед мешканців, свідчить той факт, що чимало із них представляють інтереси громад — є депутатами місцевих рад, а Мефодій Бедик — депутатом Володимирецької районної ради.

Солідний трудовий стаж — 45 років — і у начальника Дубровицького ЦПЗ № 6 Галини Дяченко. Жінка віддана своїй роботі, фактично живе нею. Про себе розповідає мало, більше про своїх підлеглих:
— На пошті працювати важко, але хто втягується в цю роботу, залишається вірним їй. Тож у нас є трудові династії. Скажімо, у нашому центрі багато років пропрацювала бухгалтером Зінаїда Устимівна Кібук. А коли вона пішла на пенсію, до нас прийшли на роботу її доньки Ольга й Антоніна, зять Петро. А ось у селі Перекалля Зарічненського району начальником сільського відділення зв’язку була Федора Миколаївна Кардач, а коли досягла пенсійного віку, її змінила донька Олена Дейнеко. У цьому ж відділенні працювала листоношею Марія Дем’янівна Демковець, нині ж періодику, пенсії односельчанам доставляє її донька Лідія Мельник. Друга її донька Галина Демковець працює начальником відділення поштового зв’язку у селі Борове Зарічненського району.
І таких поштових династій у Рівненській дирекції УДППЗ «Укрпошта», за словами її керівника Валерія Колганова, чимало. На його думку, це дуже добре, коли в галузі працюють віддані їй люди. Тож не дивно, що поштовики Рівненщини — у трійці лідерів серед обласних дирекцій України.
У Костопільському ЦПЗ № 4 загальний стаж операторів поштового зв’язку матері і доньки Ніни та Ольги Козачок перевалив за півстоліття. За прикладом батька, який віддав пошті три десятиліття, прийшла працювати сюди і головний бухгалтер Світлана Ковба і вже побила батьківський «рекорд» — має тридцять вісім років поштового стажу. Та й керівник ЦПЗ № 4 Валентина Савчук вірна своїй професії, прийшла у галузь молодим дівчам — ще у 1980-му, тож із власного досвіду знає все про кожну з поштових професій.
Але лідерство за стажем роботи в поштовій галузі області поки що впевнено утримує начальник Сарненського ЦПЗ № 5 Лідія Козінова, яка тут з 1966-го. Тобто наступного року виповниться півстолітній ювілей її трудової діяльності на пошті. Жінка зізнається, що любить працювати з людьми, бути серед них, а робота подобається тим, що вона бачить її результати.

Рівне.