У рамках Kyіv Smart Cіty презентували пілотний проект під назвою «Бюджет участі». Відтепер кожен киянин, який має доступ до Інтернету, зможе не тільки краще зрозуміти процеси формування бюджету, а й безпосередньо взяти у них участь на офіційному сайті КМДА.


Усю сферу фінансування поділено на вісім секцій, які можна регулювати. А саме: соціальний захист та соціальне забезпечення, молодіжна політика, культура і мистецтво, дорожнє господарство, транспорт, житлове господарство, охорона здоров’я та освіта. Обов’язковими є поля для заповнення особистих даних. Усю інформацію систематизують і передають до міської адміністрації.


«Бюджет участі» має суто рекомендаційний характер для депутатів. Але це не означає, що вони не братимуть до уваги результатів проекту, адже це важлива інформація, яку кияни легко зможуть проконтролювати», — зазначає Андрій Странніков, голова бюджетної комісії Київради.


Юрій Назаров, керівник проекту Kyіv Smart Cіty, наголосив, що для унеможливлення маніпуляцій недобросовісних користувачів згодом користуватися онлайн-інструментом можна буде лише за «Карткою киянина». А також повідомив, що у разі ефективної роботи «Бюджету участі» в Києві проект поширюватимуть і на інші регіони України.