Футбол. Євро-2016. Відбірний цикл. 8 жовтня.


Група D. Грузія — Гібралтар. 4:0. Ірландія — Німеччина. 1:0. Шотландія — Польща. 2:2. Німеччина — 19 очок, Польща, Ірландія — по 18, Шотландія — 12, Грузія — 9, Гібралтар — 0.


Група F. Угорщина — Фарерські острови. 2:1. Північна Ірландія — Греція. 3:1. Румунія — Фінляндія. 1:1. Північна Ірландія — 20, Румунія — 17, Угорщина — 16, Фінляндія — 11, Фарерські острови — 6, Греція — 3.


Група І. Албанія — Сербія. 0:2. Португалія — Данія. 1:0. Португалія — 18, Данія — 12, Албанія — 11, Сербія — 4, Вірменія — 2.


Німеччина попри свою поразку від ірландців має шанси на путівку до Франції. Все, як кажуть, у руках німців, котрі в останньому турі 11 жовтня приймають Грузію. А от доля ще однієї перепустки вирішиться завтра в очному поєдинку претендентів — Польщі та Ірландії — у завершальному турі у Варшаві.


Португалія та Північна Ірландія достроково забезпечили собі місця у фінальному турнірі Євро-2016. Португальці вже виграли свою групу, а північні ірландці лідирують і щонайменше забезпечили собі друге місце. Ці дві збірні приєдналися до команд Австрії, Англії, Ісландії, Чехії, Італії та Франції (на правах господарів чемпіонату), котрі здобули право на участь у фінальних змаганнях раніше.


Поступилися лідеру, але від цього не легше


Євро-2017. (U-21). Група 3. 


8 жовтня.


Україна — Ісландія. 0:1. Гол: Вільялмсон, 71.


Україна: Бущан, Сваток, Дуць, Мірошниченко (Лучкевич, 85), Соболь, Міхнов, Коваленко, Юрченко, Петряк, Зінченко, Безбородько (Беседін, 77). Тренер — Сергій Ковалець.


Ісландія: Шрам, Амарсон, Германнссон, Б’єдварссон, Сігурйонссон, Оррі Омарссон, Гунлагуссон, Бьорнссон, Тандарсон (Вільялмсон, 65), Йоганнессон (Аегіссон, 87), Еліас Омарссон. Тренер — Ейолфур Сверріссон.


Рефері — Адрієн Жаккотте (Швейцарія).


Черкаси. Центральний стадіон.


І другий матч наша молодіжна збірна, на жаль, програла з мінімальним рахунком і поки що загрузла на останньому місці в групі. Цього разу українці поступилися лідеру відбірного турніру. Але нам від цього не легше. Звичайно, вся боротьба ще попереду. Але наша команда вкрай невдалим стартом загнала себе в досить складну ситуацію.


Маючи тотальну перевагу протягом зустрічі, господарі нічого не змогли вдіяти проти ісландців. Вони виявилися дуже непоступливою, чудово організованою, добре підготовленою командою. Ісландія моментів створила зовсім мало, але їй вистачило одного, щоб виграти зустріч.


Сьогодні у групі 3 відбудеться лише один поєдинок, Шотландія приймає Францію. А на 13 жовтня заплановано одразу три матчі: Франція — Україна, Північна Ірландія — Македонія, Шотландія — Ісландія.


Можна не сумніватися, що грати проти збірної Франції, котра також не може похвалитися вдалим початком змагань, буде не легше, ніж з ісландцями вдома. Ось така поки що картина, на жаль, не маслом...


***


Хокей. Чемпіонат ХЕЛ України. 8 жовтня. «Юність» (Харків) — «Дженералз» (Київ). 3:19 (1:4; 2:8; 0:7).


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.