Таке правило життя 101-річної фотокореспондентки Цунеко Сасамото (на знімку). Вона — перша жінка-фотокореспондент в Японії.

Торік відсвяткувала сторічний ювілей, але й сьогодні продовжує активно фіксувати цікаві миттєвості життя. За її світлинами можна писати історію останніх 75 (!) років Країни вранішнього сонця. Адже професійно фотографувати Цунеко Сасамото почала у свої 25. Найцінніші, звичайно, знімки довоєнної та повоєнної Японії. Однак і пізніше жінка-фотограф була в потрібному місці й у потрібний час, щоб зафіксувати цікаві події, людей, явища, які створювали широку палітру життя та історії країни.
У 97 років Цунеко Сасамото видала фотоальбом зі своїми кращими знімками. На сторічний ювілей було організовано її фотовиставку, відеоролик про неї створив найвідоміший в Японії телеканал NHK. Торік вона невдало впала, довго лікувалася, пройшла реабілітацію і зараз повністю відновила всі рухові функції. Відпочивати більше ніколи: фотокореспондентка готує нове видання — «Квіткове сяйво», яке вирішила присвятити своїм друзям, тим, кого вже немає з нею.

Токіо.

Фото з сайту www. demіlked. com