На Луганщині з учнями 10—11-х класів Біловодської загальноосвітньої середньої школи І—ІІІ ступенів у рамках предмета «Захист Вітчизни» проведено практичні заняття в польовому таборі учасників антитерористичної операції.

 


У ролі викладачів виступили військовослужбовці одного з підрозділів 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України.


— Напередодні гірські піхотинці розповіли про себе на уроках мужності в цій школі і для подальшої співпраці запросили юнаків та дівчат ознайомитися з умовами військової служби. Варто сказати, що до занять офіцери та солдати поставилися з належною відповідальністю. Адже йшлося про виховання нового покоління українців, яким колись доведеться відстоювати мир в країні, — зауважив офіцер управління бригади капітан Петро Білян.


Під час одноденного заходу старшокласники виконали нормативи з розкладання-складання стрілецької зброї, вивчили тактичні можливості бойових машин, ознайомилися з діяльністю воїнів-зв’язківців, саперів та артилеристів. Окрім цього, санінструктори бригади навчили дівчат надавати першу медичну допомогу пораненому бійцю.


Вінцем практичних занять стало виконання викладачами та школярами бойових стрільб з автомата Калашникова на полігоні військової частини.


— Мої вихованці були просто в захваті від такого спілкування зі справжніми героями, які нині віддають життя за наш народ. Їхні знання військової справи та, що головне, невичерпний патріотизм, передалися старшокласникам, внаслідок чого вони стали більше цінувати військову професію і мирне небо над головою, — поділився враженнями директор школи Григорій Хаблак.


Наостанок юні гості скуштували солдатського обіду, приготовленого в польових умовах.


За словами командування 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України, найближчим часом у рамках військово-патріотичного виховання в їхніх розташуваннях побувають школярі з інших навчальних закладів Біловодського та Станично-Луганського районів Луганської області.

 

Старобільськ.


Фото надано автором.