За інформацією прес-центру АТО, останню добу випадків відкриття вогню бойовиками в районі лінії розмежування не зафіксовано. Нині на фронті наші військові дообладнують лінію оборони та готують основні об’єкти до зимового періоду.

 

«Дуже багато зруйнованої інфраструктури Донбасу. Групи цивільно-військового співробітництва щодня виїжджають, вивчають проблеми, які в людей виникають. Триває відновлення ліній електропостачання, газопроводів, ремонт будівель, в яких навчаються діти, працюють люди», — зазначили там.


Як повідомив спікер АТО в Луганській області Руслан Ткачук, бійці ЗСУ продовжують відводити артилерію від лінії зіткнення. «Нині триває підготовка щодо відведення протитанкових гармат Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів. Моніторинг-офіцери ОБСЄ продовжують перевірку: звіряють індивідуальні заводські номери і місця передислокації танків Т-64 і Т-72», — сказав він.


У свою чергу керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук зазначив, що бойовики на Донбасі нікуди не поділися: вони окопуються, накопичують запаси ПММ і здійснюють ротацію особового складу.


«У підрозділах і структурах управління так званого «1-го армійського корпусу «ДНР» триває ротація інструкторів і радників із числа кадрових військовослужбовців ЗС РФ. Активні переміщення терористів фіксуються в Петровському районі Донецька і на південний схід даного н.п., а також у смузі н.п. Тельманове—Новоазовськ. На останньому напрямку за добу зафіксовано переміщення майже 28—30 транспортних одиниць, переважно ББМ (основна частина — МТ-ЛБ) і армійських вантажівок, — написав він на своїй сторінці у «Фейсбуці».