Місія Європейського парламенту з оцінки потреб на чолі з Петом Коксом під час візиту до Верховної Ради провела низку зустрічей, присвячених питанням удосконалення законотворчого процесу.


У рамках візиту, зокрема, відбулися зустрічі членів делегації з керівництвом парламентських комітетів та апарату парламенту.


Під час зустрічі з Експертною групою з питань координації міжнародної технічної (донорської) допомоги та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України, її органів та апарату Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман ознайомив представників Місії з першими кроками на шляху реформування внутрішньопарламентських процедур.


«Нам потрібно систематизувати законодавчий процес на основі Плану законодавчого забезпечення реформ», — сказав В. Гройсман, подякувавши пану Пету Коксу і членам делегації за готовність Європейського парламенту надавати експертну допомогу в цьому питанні.


Голова Верховної Ради також наголосив на готовності апарату парламенту до системних реформ, метою яких є забезпечення прозорості і відкритості роботи єдиного законодавчого органу.


В. Гройсман висловив сподівання, що на-прикінці року за підсумками роботи Місії буде розроблено комплексний план реформування Верховної Ради.


Як повідомлялося раніше, на виконання розділу ІІІ Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським парламентом, підписаного 3 липня 2015 року, започатковано підготовку Доповіді та Дорожньої карти щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради. Доповідь та Дорожня карта будуть підготовлені в рамках роботи в парламенті спеціальної Місії ЄП з оцінки потреб, яка оцінюватиме обсяг програми парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності на виконання Меморандуму.


Прес-служба Верховної Ради України.