Наш читач має величезну перевагу над нами, бо знає вже результат поєдинку в Києві між Україною та Іспанією. Після виграного матчу в Скоп’є наша команда зрівнялася із словаками. Але по суті зустріч ще нічого не вирішувала, адже головний іспит був учора.


А в п’ятницю все складалося, мов за нашим замовленням. Українська команда переграла Македонію, а білоруси таки виграли у Словаччини на її полі.


Звичайно, для історії скажемо кілька слів про матч у столиці Македонії. Весь ігровий час збірна України мала величезну перевагу. Різницю в класі на нашу користь було видно і без бінокля. Але перший тайм відверто розчарував. Бо наші футболісти діяли кожен сам за себе. Згуртованої команди, об’єднаної якимось ефективним тактичним планом, ми не побачили. Тому, як кажуть, хвилі підіймалися, а шторму не виходило.


Лише після відпочинку нашим поступово вдалося налагодити необхідну взаємодію, грати осмисленіше, гостріше. Хоча господарі продовжували пручатися і «гризти» землю, щоб не дати українцям забити. Але зробити це господарям не вдалося.


Стосовно ігрової форми ключових виконавців «синьо-жовтої» команди — Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки — останнім часом говорилося багато. І судження були протилежні. Лунало чимало критики. От і в матчі проти македонців, давайте будемо відвертими, обоє не виблискували. Але з другого боку — саме їхні зусилля привели до першого (і вирішального) гола у ворота господарів. Коноплянка виграв боротьбу й простір біля кутового прапорця, звідки пішла навісна передача на Ярмоленка, чий удар головою захисник блокував рукою.

 


Пенальті ефектно реалізував Євген Селезньов. То було його дев’яте влучання (за клуб і збірну) в цьому сезоні. Форвард «Дніпра» на сьогодні, безперечно, є одним із найпродуктивніших гравців в української національній команді. Тренерів має тішити і той факт, що Артем Кравець (на знімку вгорі), виходячи на заміну, виявляє серйозну конкуренцію партнеру по атаці. Його гол у ворота македонців не тільки закріпив нашу перемогу, а й став другим результативним ударом динамівця в трьох останніх турах відбору до Євро-2016.


— Про перший тайм говорити немає сенсу, бо його було провалено, — сказав після зустрічі Михайло Фоменко. — Оскільки більшість наших футболістів не дотримувалися плану на матч. У другій половині постаралися повернути хлопців до потрібного русла. Вдалося, у другому таймі гра змінилася і результат теж...

 

З м’ячем Сергій Рибалка.

 


Фото Євгена КРАВСА (зі Скоп’є, спеціально для «Голосу України»).