У Станиці Луганській та селищі Штормове, що на Луганщині, малозабезпеченим і багатодітним сім’ям днями було передано дитячі речі, засоби індивідуальної гігієни та товари першої необхідності. Гуманітарну допомогу привезли офіцери групи цивільно-військового співробітництва (ЦВС) сектору «А» зони АТО, які постійно опікуються проблемами мешканців прифронтових населених пунктів (на зінмку).

 


— Напередодні передачі цього майна ми поспілкувалися з головами селищних рад, уточнили, в яких саме речах є потреба, і визначилися з обсягами матеріальної підтримки. Потім ми зв’язалися з керівництвом благодійних організацій «Допомога Дніпра» та «Справа Миру». Буквально за кілька днів соціальний вантаж прибув до зони бойових дій, — розповів начальник групи цивільно-військового співробітництва підполковник Ігор Коропатнік.


Наразі офіцери ЦВС чи, як їх називають за англомовною абревіатурою, «сіміки», працюють над вирішенням проблем вимушених переселенців, які проживають у селищах Веселе, Тарабани, Петрівське та Роздольне Луганської області.


— Ми досить довго спілкувалися з представниками місцевих органів самоуправління в чотирьох селищах, щоби ретельно вивчити нагальні потреби тих, кому довелося залишити власні оселі. При цьому нас не цікавило, чи мають люди офіційний статус біженця та чи отримують якісь соцвиплати. Головне — щоб біженці відчули реальну підтримку з боку держави і українських воїнів, — додав офіцер.


Паралельно з наданням цієї допомоги офіцери ЦВС вирішують питання щодо відновлення газо- та водопостачання у Трьохізбенці та Кримському. В даному випадку кошти можуть надійти від міжнародних партнерів України або з боку вітчизняних благодійних фондів.

 

м. Старобільськ.


Фото надано автором.