Мешканці Цюрупинського району Херсонщини ризикують залишитися без єдиного друкованого видання. Їхню газету «Вісник Олешшя» влада міста Цюрупинськ вирішила позбавити приміщення. За це на сесії міськради вже проголосували 19 з 24 депутатів. Причому підставу для такої «підстави» знайшли благородну: в інтересах дітей!

 

Згідно з рішенням сесії № 1238 (воно є у відкритому доступі) міськрада через багато років раптом згадала, що редакційна будівля на вулиці Енгельса була колись приміщенням дитсадку № 1. І на цій підставі скасувала власне рішення від 8 січня 2001 року про передачу нерухомості редакції, співзасновником якої формально є дотепер. Для «Вісника Олешшя» це означає знищення газети, адже коштів на придбання чи оренду іншої будівлі у невеличкого журналістського колективу немає. До того ж, законним власником хатини на вулиці Енгельса «Вісник Олешшя» вважає саме редакцію, а не муніципальну владу. І на те є свої аргументи.


— Будинок редакції і справді був частиною дитсадка. Проте ще на початку 80-х років минулого століття його визнали аварійним і використовувати за первісним призначенням перестали. Весь цей час редакція вкладала власні кошти у ремонт старезної одноповерхівки. За борги перед «Вісником Олешшя», які накопичилися за висвітлення діяльності міськради, вона ще 2001 року своїм рішенням передала будівлю у власність редакції. Але з підписанням акту прийому-передачі та видачею свідоцтва на право власності тягли доти, аж поки у 2005-му за іншого міського голови це свідоцтво не оформили... на територіальну громаду, — коментує редактор «Вісника Олешшя» Борис Прищепа.


Колектив «Вісника Олешшя» обіцяє судитися за редакційну «домівку».


Херсонська область.