Україна вперше відзначатиме День захисника 14 жовтня. Свято проходитиме під гаслом «Сила нескорених». Як зазначив Президент Петро Порошенко під час Всеукраїнського форуму учасників антитерористичної операції, саме силу нескорених продемонстрували наші воїни, які відстоюють незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором. Наскільки важливий цей день для жінок-парламентаріїв, дізнавався «Голос України».

 

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина ЛУЦЕНКО:

 


— Ситуація на Майдані, а потім на сході країни сколихнула українську націю. Ми колись оспівували наших козаків як героїв. Виявляється, що ця українська козаччина, сила духу, в нас живі. На Майдані відбулося відродження нації. Я пишаюся синами, які йшли на фронт добровольцями, даючи можливість державі стрепенутися і відновити армію. Я пишаюся нинішнім поколінням, яке свідомо йде, щоб віддати свої душу і тіло на захист нашої Батьківщини. Бажаю нашим воїнам сили духу, здоров’я, підтримки близьких. Бажаю їхнім родинам розуміння, мужності і терпимості. Ми — сильна нація, а Україна — процвітаюча земля. Сьогодні важко, армія відроджується. Головне, щоб сила духу не падала, а наші воїни залишалися з тими генами, які були в козаків. Нехай свято Покрови накриває нас Божим Благословенням.


Народний депутат від фракції «Самопоміч» Олена СОТНИК:

 


— Це свято надзвичайно важливе для нашої країни. Адже в нас формується образ справжніх героїв, військової еліти. Це важливо і для майбутніх поколінь і особливо для жінок. Хлопці — це наші захисники. Хотілося б побажати насамперед, щоб війна якомога швидше закінчилася і було якнайменше втрат. Низький уклін нашим воїнам за те, що вони зробили, роблять і робитимуть. Вони справді були надійною стіною весь цей час і саме завдяки їм на всій території України зберігався мир.


Народний депутат від фракції «Народний фронт» Лілія ГРИНЕВИЧ:

 


— Дуже правильно, що День захисника України є вихідним, і важливо, що збігається із християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка була символом козацтва. Сьогодні захисники нашої держави — це золотий фонд країни. Нині вони стоять на захисті нашої незалежності та миру, жертвуючи багатьма благами і своїм життям. Тому професія військового, а також данина тим людям, які сьогодні боронять Україну, має бути особливою ознакою нинішнього часу. Має бути пошана до цієї професії і до таких громадян. Тому цей день має бути справжнім святом, коли держава, громадськість і суспільство загалом висловлюватимуть підтримку і вдячність нашим воїнам.


Спілкувався Сергій МЕЛЬНИК.