Дорогі друзі! 


Щиро вітаю всіх вас — професорів, викладачів, студентів та співробітників — з нагоди 210-річчя від дня заснування Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. 


Так розпорядилося життя, що понад два століття тому саме у провінційному Ніжині було відкрито Гімназію вищих наук князя Безбородька, яка започаткувала історію величного храму освіти і науки — славетного «Гоголівського вишу».


З кожним роком зростає авторитет університету. І не лише тому, що він є одним із найстарших українських навчальних закладів. Найголовніше те, що він має своє самобутнє обличчя, тут сформувався згуртований колектив, який шанує багаті традиції і робить все, аби вони збагачувалися й надалі. 


Із глибини століть і нині актуально звучить до нащадків викарбуваний на фронтоні древнього корпусу девіз фундаторів навчального закладу: «Працею і старанністю». Адже тільки так можна досягти задуманого, зробити кращим наше буття. 


Від усього серця бажаю кожному з вас міцного здоров’я на довгі роки, любові до життя, щастя і достатку, невичерпної енергії, радощів перемог, нових здобутків у вашій благородній справі.


Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.