Напередодні Дня захисника України в присутності курсантів і військових—учасників АТО Президент Петро Порошенко підписав указ про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2016—2020 роки. 

 


Те, що підписання програмного документа країни відбулося в Луганському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії», розташованому в районному центрі Кремінна, можна назвати символічним. «Саме в таких навчальних закладах повинно починатися патріотичне виховання», — сказав глава держави. У своєму зверненні до майбутніх офіцерів він підкреслив важливість спадковості та зв’язку різних поколінь захисників Батьківщини. «Навесні ми відзначали День Перемоги у Другій світовій війні. Бачили, з якою повагою ставляться учасники АТО до людей похилого віку, котрі захищали Україну від нацистської агресії й боролися за її незалежність у ті суворі роки», — сказав Петро Порошенко.


Глава держави подякував керівництву ліцею (на знімку), яке зберегло свій заклад від терористів і забезпечило його передислокацію з Луганська до Кремінної. Він нагадав присутнім історію випускників ліцею, більшість з яких продовжили навчання у вищих навчальних закладах Міністерства оборони та інших силових структур України, а тепер проходять військову службу. Спілкуючись із кадетами, Петро Порошенко підтримав їх у рішенні присвятити життя захисту країни, а двох ліцеїстів нагородив «президентськими» годинником.


Петра Порошенка вразило, що кадети прокидаються під рок-версію гімну України, а не під голос труби. Він висловив бажання встановити таку версію будильника й у себе.

 

Луганська область.