Таку заяву Президент Петро Порошенко зробив у Дніпропетровську напередодні Дня захисника України, вручаючи ключі від нових квартир двадцяти родинам учасників АТО (на знімку). Він упевнений, що, незважаючи на дуже складну бюджетну ситуацію, держава повинна робити свою справу.

 

 

— Насамперед потрібно виділяти кошти на забезпечення військовослужбовців, придбання нової техніки та озброєння. Я поставив пріоритет — забезпечити житлом наших військових і виділити на це необхідний ресурс, — сказав Петро Порошенко, висловивши впевненість, що ці ініціативи повинні бути широко підтримані недержавними структурами, громадськими та іншими організаціями.


— Тисячі жителів Дніпропетровської області вирушили на фронт, на Донбас, щоб захистити країну від російської агресії та озброєних Росією бойовиків, — підкреслив глава держави. — Наш обов’язок — віддати належне мужнім воїнам за їхні героїзм і відвагу. Сьогодні серед новоселів не тільки родини, які втратили своїх синів, батьків і чоловіків, а й ті, хто продовжує йти бойовим шляхом. Ми надзвичайно пишаємося вами, гідними синами українського народу.


Водночас Президент відзначив організацію в регіоні допомоги українським військовослужбовцям та успіхи в роботі з волонтерами, за допомогою яких уже втілено в життя інноваційні для України проекти. Зокрема, створено Центр допомоги учасникам АТО й відкрито гарячу лінію психологічної допомоги. За його словами, на Дніпропетровщині спрацював «генетичний код» козацької Січеславської землі після того, як край перетворився на прифронтову область. Петро Порошенко підкреслив, що настав час державі сказати відповідне слово й підтримати волонтерські ініціативи на державному рівні. Він заявив, що найближчим часом у всіх регіонах країни буде створено Центри допомоги учасникам АТО — за прикладом Дніпропетровщини.


Дніпропетровська область