Національний олімпійський комітет України одностайно підтримав ініціативу Федерації баскетболу країни щодо проведення у Києві матчів однієї з груп Євробаскету-2017.
Ця подія сталася в Києві під час звітної ХХX Генеральної асамблеї НОК.
На тому зібранні керівники олімпійського руху ухвалили рішення звернутися до Президента України Петра Порошенка та уряду з проханням сприяти проведенню матчів чемпіонату Європи 2017 року в Києві.
Рішення щодо країн-господарів згаданого чемпіонату серед чоловіків прийматимуть у грудні цього року.


Наші гімнасти нарешті отримали сучасний килим


Віднині на головній олімпійській базі України у Конча-Заспі гімнасти матимуть змогу тренуватися на сучасному килимі «Janssen frіtsen». Саме такий використовують під час проведення офіційних стартів під егідою ФІЖ (Міжнародної федерації гімнастики).
Придбання саме такого килима загальною вартістю понад 840 тисяч гривень було узгоджено з тренерським складом збірної України. Нині українські гімнасти готуються до ліцензійного чемпіонату світу в Глазго.
Раніше повідомлялося, що столичний міський голова Віталій Кличко пообіцяв поліпшити житлові умови для лідерів збірної: чемпіона світу і абсолютного чемпіона Європи Олега Верняєва і призера Олімпійських Ігор Ігоря Радівілова. Обидва постійно мешкають у Києві, але власного житла не мають.


Вибори не переноситимуть


Футбол. На надзвичайному засіданні в Ньоні (Швейцарія) члени виконкому УЄФА проголосували проти перенесення виборів президента ФІФА.
Отже, вибори нового очільника всесвітньої федерації відбудуться, як і планувалося, 26 лютого 2016 року. Раніше повідомлялося, що цю важливу подію збираються перенести на пізніший термін через корупційний скандал в організації.
Також повідомлялося, що питання про перенесення виборів не внесено до порядку денного виконкому ФІФА.


Зачекаємо до неділі


Збірна України з футболу у плей-оф відбору до Євро-2016 готова зіграти з будь-яким суперником. Про це заявив тренер команди Михайло Фоменко.
— Нині ворожити на кавовій гущі не варто. А яка з цих збірних може мати перевагу перед іншою, дізнаємося після жеребкування, коли детальніше вивчатимемо конкретного суперника, — сказав Михайло Іванович. — Поки що можу сказати лише одне: кожна з команд гідна уваги. Якщо вона вийшла до раунду плей-оф, уже автоматично не може бути слабкою. Зараз ми можемо назвати фаворитом одну команду, потім — іншу. Тому зачекаємо жеребкування, котре відбудеться 18 жовтня, в неділю, і тоді почнемо готуватися та вивчати суперника.


Ярмоленко продовжив контракт


Півоборонець київського «Динамо», вихованець столичного колективу Андрій Ярмоленко підписав з клубом новий контракт. Про це повідомляє офіційний сайт динамівського клубу. Угоду розраховано на п’ять років: з 14 жовтня 2015 по 14 жовтня 2020 року.


Дніпродзержинці готують нову арену


Як відомо, дніпродзержинська «Сталь» — новачок Прем’єр-ліги — тимчасово змушена проводити свої матчі на стадіоні «Метеор» у Дніпропетровську.
Річ у тім, що «сталевари» доводять до ладу свою власну арену. Її реконструкція почалася у вересні. На оновлений стадіон ФК «Сталь» планує перебратися вже в наступному чемпіонаті.
Надсучасний стадіон буде зовні схожий на ті, що є в Запоріжжі та Маріуполі. Окрім зведення футбольної арени, у планах забудовників удосконалення прилеглої до споруди інфраструктури.
Загальна вартість робіт — майже шість мільйонів доларів. Після реконструкції трибуни вміщатимуть 8 500 уболівальників.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.