«Діти — це привілейована категорія населення кожної територіальної громади, яка заслуговує на особливу увагу всіх її членів», — наголосив під час відкриття в четвер дитячої школи мистецтв у найбільшому мікрорайоні Вінниці «Вишенька» Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та підкреслив, що завданням кожної громади є створення умов для повноцінного розвитку дітей, а також забезпечення їхньої участі у формуванні середовища свого населеного пункту.

 

Володимир Гройсман нагадав, що іще в 2009 році, після вивчення досвіду запровадження у містах Європи та світу програми UNІCEF «Міста, дружні до дітей», у Вінниці розробили та ухвалили на сесії міськради комплексну довгострокову програму «Вінниця — місто, дружнє до дітей». За словами керівника парламенту, цей документ є основою для принципової зміни підходів до формату відносин «місто — діти». Йдеться не лише про виділення містом додаткових ресурсів для створення сприятливих умов життя та розвитку дітей, а й про подолання відомчих підходів, стимулювання творчих ідей та громадських ініціатив, а головне — створення механізмів залучення самих дітей до планування розвитку міста з урахуванням їхніх потреб та вподобань.


Програмою передбачено подальший усебічний розвиток маленьких вінничан — зокрема, у таких позашкільних закладах, як дитяча школа мистецтв «Вишенька». Заняття у ній відвідують понад шістсот вихованців. Утім, заклад тіснився у двох приміщеннях, орендували площі у дитсадку № 73.


— Для поліпшення умов та розширення матеріальної бази дитячої школи мистецтв міська влада викупила недобудовану будівлю та профінансувала закінчення робіт, — каже в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов. — Так вихованці школи, їхні батьки і викладачі отримали гарний подарунок — окреме приміщення, загальною площею 1,3 тисячі квадратних метрів.


За словами С. Моргунова, це дасть можливість вирішити ще одне питання — на вивільнених площах у дитсадку відкриють додатково п’ять груп для 150 дітей.


З’являться новинки і в навчальному процесі у школі мистецтв. Планується відкриття театрального відділення та подальший розвиток нових напрямків на відділенні хореографії (спортивного, бального, східного танцю та класичного балету).


Вінниця.