Під час учорашньої робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті Центру адміністративних послуг (на знімку) на проспекті Шевченка в Одесі.

 


«Це не просто відкриття Центру адміністративних послуг. Це демонстрація й символ кардинальних змін, які відбуваються в Одесі та по всій країні. Для мене Центр адміністративних послуг — це символ змін, ставлення держави до громадянина. Як раніше держава зустрічала громадянина? Довгі черги, непрозорі послуги, половину з яких громадяни не потребували, закритість, хабарі, затягування часу. У такій державі не хочеться жити. І ми змінюємо державу», — заявив П. Порошенко у своєму виступі.


Глава держави також зазначив, що в нових центрах, перший з яких відкрито в Одесі, буде зібрано під одним дахом велику кількість послуг, а робота в них стане повністю прозора й без хабарів.
Також на відкритті центру Президент повідомив, що новим начальником Одеської митниці буде заступник голови Одеської ОДА 26-річна Юлія Марушевська. «Це скромна, неймовірно красива, талановита й ефективна жінка, незважаючи на те, що в неї немає митної освіти. Але в неї є дуже хороші організаторські здібності», — дав оцінку Юлії Марушевській глава держави.
Також у рамках візиту Президент узяв участь у відкритті нозбудованого боксувального корпусу міської клінічної інфекційної лікарні Одеси.


Кирило ВОРОНКОВ.


Одеська область.

*** 

16 жовтня Президент Петро Порошенко також побував у Миколаєві, де відвідав суднобудівний завод компанії «НІБУЛОН» і державне підприємство «Зоря-Машпроект» (виробництво двигунів) та взяв участь в урочистих заходах. Компанія «НІБУЛОН» цього дня спускала на воду баржу та проводила церемонію закладення нового судна, а також розпочинала роботи з поглиблення дна річки Південний Буг, що має створити сприятливі умови для суден. «Зоря-Машпроект» здійснював випробування агрегату для військово-морських сил Індії.

Миколаївська область.

Кирило РИЖАНОВ.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).