Футбол. Ньон (Швейцарія). Минулої неділі відбулося жеребкування пар плей-оф відбору до Євро-2016.


Україна — Словенія. Швеція — Данія. Боснія — Ірландія. Норвегія — Угорщина.


Збірні України та Словенії вже зустрічалися в стикових матчах до Євро-2000. Тоді словенці взяли гору із загальним рахунком 3:2. У Любляні господарі здобули вольову перемогу 2:1. Рахунок на 33-й хвилині відкрив Шевченко. Але господарі відповіли голами Заговича та Ачимовича. Підопічні Йожефа Сабо закінчували зустріч удев’ятьох через видалення Парфьонова та Гусіна.


У Києві збірна України на засніженому полі НСК «Олімпійський», як і в Любляні, вийшла вперед після удару Реброва. Однак гол Павліна поховав наші надії. Тоді, як і тепер, словенців тренував Сречко Катанець.


Наставник нашої збірної Михайло Фоменко прокоментував результат жеребкування:


— Активно збиратимемо інформацію про суперника. Попереду місяць, але вже тепер почнемо цілеспрямовану підготовку. Я перед жеребкуванням не висловлювався про бажану для нас команду. Чекав будь-кого.
Розмови про реванш за минулі невдачі — несерйозні. Якби тепер у наших збірних грали ті самі футболісти, що й 15 років тому. Але склади повністю змінилися. Однак упівсили ніхто не гратиме, готуватимемося серйозно.

Головна мотивація — путівка до Франції. Думаю, в цьому плані проблем не буде. Спочатку вивчимо Словенію, а потім говоритимемо про силу суперника.


Звичайно, краще було б зіграти перший матч на виїзді, але нічого не змінимо. Був досвід першого домашнього матчу з Францією. Його теж врахуємо під час підготовки. Де прийматимемо словенців — у Києві чи Львові? Це вирішить виконком, керівники ФФУ. Скажу, що в обох містах підтримка буде божевільна. Якщо звернутися до статистики, то у Львові було більше вдалих матчів.


Перший поєдинок зі Словенією збірна України проведе вдома 14 листопада, а матч у відповідь — 17 листопада.