Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 11-й тур.


16 жовтня. «Динамо» — «Шахтар». 0:3. Київ. НСК «Олімпійський». 32 794 глядачі. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Марлос, 41, Тейшейра, 59, 67. Вилучено Гонсалеса («Динамо», 89, два попередження).


17 жовтня. «Сталь» — «Дніпро». 0:6. Дніпропетровськ. «Метеор». 5 500 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Ротань, 7, Матеус, 17, Селезньов, 33, 46, 68, 80 (п).


18 жовтня. «Олімпік» — «Металіст». 3:0. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 600 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Моха, 1, Лисенко, 68, Матяж, 90+6.


«Олександрія» — «Волинь». 3:1. Олександрія. «Ніка». 3 200 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Коломоєць, 39, 82, Мягков, 55 — Матей, 90+1 (п).


«Чорноморець» — «Металург». 5:2. Одеса. «Чорноморець». 4 844 глядачі. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Кабаєв, 1, Старіков, 4, Куценко, 17, Калитвинцев, 59, Мурашов, 85 — Платон, 44, 71.


«Карпати» — «Ворскла». 1:3. Львів. «Україна». 1 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Турсунов, 4 (у власні ворота) — Баранник, 38, 49, Ткачук, 72.


«Зоря» — «Говерла». 2:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 000 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Будківський, 51, Каменюка, 81 (п) — Іванов, 86. Вилучено Рудька («Говерла», 80, порушення у власному карному майданчику).

 


Євген Селезньов (на знімку) забив чотири(!) м’ячі у ворота «Сталі». Але головною подією туру був поєдинок між грандами в Києві. І завершився він переконливою перемогою «гірників». Ось як прокоментували зустріч наставники команд.


Мірча Луческу:


— Відзначу добру організацію гри нашою командою. Ми спробували виключити жорстку суперечку нагорі, котра є сильною стороною «Динамо». При цьому запропонували суперникові швидку гру з гарним дриблінгом.
Ми домовлялися з футболістами почати зустріч якомога потужніше, і нам це вдалося. Либонь, це стало сюрпризом для «Динамо» і визначило нашу перевагу на стартовому відрізку матчу. В цілому, думаю, ніхто не сумнівається в тому, що ми здобули заслужену перемогу з закономірним рахунком. Могли забити ще більше м’ячів.


Ми майже не підпускали суперника до наших воріт і не припускалися помилок. Були обережнішими й зібранішими в обороні і при цьому диктували суперникові умови в атаці. Нарешті, виключили з гри Ярмоленка, без якого в «Динамо» виникають проблеми з наступальними діями.


Сергій Ребров:


— Ми не виконали план на гру. Крім того, що ми пропустили три голи, «Шахтар» провів ще з десяток контратак, а це найсильніше, що є в арсеналі цієї команди.
Одне слово, ми заслужено програли. Тому хочу вибачитися перед уболівальниками за таку гру і такий результат. Ніхто не очікував такого. Всі тепер дуже засмучені...


***


Отже, «Шахтар» зрівнявся з динамівцями за очками й обійшов їх за різницею м’ячів, відновивши «золоту» інтригу в турнірі. А «Динамо» зазнало першої великої поразки у чемпіонатах країни з 15 вересня 2013 року.

Фото ФК «Дніпро».