На офіційному веб-сайті парламенту відучора оприлюднюватимуть усі депутатські запити. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман. «Відтепер оприлюднення запитів стане постійною та обов’язковою практикою в роботі парламенту», — заявив він.

«Зваживши на великі суспільні очікування щодо очищення влади, такі нововведення покликані попереджувати та виявляти корупційну складову в діяльності народних депутатів», — наголосив керівник парламенту.


«Інциденти з депутатськими зверненнями, якими можна торгувати, повинні назавжди відійти в минуле. Парламент повинен очиститися і перевернути цю ганебну сторінку в своїй історії», — заявив В. Гройсман.


Голова Верховної Ради повідомив, що всі депутатські запити реєструються у парламенті, і питання щодо їх розгляду вноситься до порядку денного пленарних засідань.
Водночас В. Гройсман зауважив: ситуація з депутатськими зверненнями та листами є значно складнішою, «оскільки такі документи ніде не реєструються», і «поки що зміст депутатських звернень для громадськості є недоступним».


Керівник парламенту зазначив, що ініціюватиме зміни до законодавства, які дозволять оприлюднювати депутатські звернення. Одночасно В. Гройсман закликав народних депутатів надавати свої депутатські звернення для розміщення їх на веб-сайті законодавчого органу.


Ознайомитися із запитами народних депутатів України можна за посиланням: «Головна» — «Контрольна діяльність» — «Депутатські запити» — «Пошук за реквізитами» (база перебуває у стані постійного оновлення та поповнення): http://w1. c1. rada. gov. ua/pls/zweb2/pkg_depzap. search_form.

Прес-служба Верховної Ради України.