На Луганщині офіцери Збройних Сил України з групи цивільно-військового співробітництва разом із представниками громадської організації «Будуймо Україну разом» зі Львова побували у п’ятьох населених пунктах, розташованих неподалік лінії розмежування з окупованою територією.

 


Так, у селищі Гірське гості подарували учням спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату сотні зошитів та навчальних посібників, понад 50 шкільних рюкзаків і стільки само комплектів для малювання, а також теплі речі. До Станиці Луганської та Євсуга львівські волонтери і військові привезли по 30 рюкзаків з наборами для першокласників. А в Красній Талівці та Кримському дітям подарували набори канцтоварів, альбоми для малювання і художню літературу.


— Ми постійно опікуємося проблемами членів малозабезпечених сімей, вимушених переселенців і навчальних закладів у зоні бойових дій. Поєднуючи зусилля з благодійниками та громадськими активістами, ми допомагаємо мешканцям східного регіону, й останні не відчувають себе покинутими, — пояснив начальник групи цивільно-військового співробітництва в Луганській області підполковник Ігор Коропатнік.


Під час поїздки в супроводі армійців прифронтовою зоною благодійники  зустрічалися з керівниками місцевих органів самоврядування, щоби визначитися з обсягами подальшої матеріально-технічної допомоги.


— Напередодні цієї поїздки львівські благодійники провели масштабну роботу зі збору необхідних коштів. Значна частина грошей надійшла від українських діаспор в Італії, Греції, Португалії, Канаді та Сполучених Штатах Америки. В результаті цього нам вдалося придбати необхідні речі на суму майже 160 тисяч гривень, — зауважив представник громадської організації «Будуймо Україну разом» Ігор Фінканін.


За словами офіцерів групи цивільно-військового співробітництва, наступного разу вони разом із волонтерами планують привезти будівельні матеріали для відновлення шкіл, дитсадків та приватних будинків у прифронтових селищах.


м. Старобільськ.

 


Фото надано автором.