Сьогодні донецький «Шахтар» у шведському місті Мальме проведе матч третього туру групового раунду Ліги чемпіонів. Як відомо, наша команда у двох попередніх зустрічах зазнала поразок: поступилася мадридському «Реалу» і паризькому ПСЖ. Тому ми сподіваємося, що цю чорну смугу обов’язково змінить світла. І «гірники» покажуть притаманний їм клас у зустрічі з ФК «Мальме».
До Скандинавії «Шахтар» прибув ще позавчора. Мірча Луческу в цю поїздку взяв таких виконавців: воротарі — Андрій П’ятов, Антон Каніболоцький; оборонці — Олександр Кучер, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Даріо Срна, Сергій Кривцов, Ярослав Ракицький, Марсіо Азеведо; півоборонці — Тарас Степаненко, Веллінгтон Нем, Фред, Дентіньо, Бернард, Марлос, Алекс Тейшейра, Віктор Коваленко; нападники — Факундо Феррейра, Олександр Гладкий, Едуардо.

***

Тренер «Мальме» Оге Гарейде відповів на запитання журналістів перед грою з донецьким клубом:
— «Шахтар» грає здорово. Він досить жорстко й активно діяв проти ПСЖ вдома. Можливо, його гра була не такою ефективною, як у парижан. Однак, попри все, це дуже досвідчений, небезпечний суперник.
— У чому сильний «Шахтар»?
— У володінні м’ячем. Донеччани грають у швидкий футбол, незвичний для нас.
— Матчі проти українського клубу стануть ключовими для вас у групі?
— Звичайно, інші дві команди серйозно перевершують нашу в класі. Тому маємо викластися повністю в грі проти «Шахтаря». Ми повинні перемогти його, щоб одержати путівку до Ліги Європи. Наш суперник демонструє дуже гарний футбол, але немає нічого неможливого.
— Ви ризикуватимете чи діятимете обережно?
— Гадаю, нам необхідно ризикувати і йти ва-банк проти донецької команди. Ми намагалися грати акуратно з «Реалом», але у підсумку через помилки пропустили два необов’язкові м’ячі.

***

Матч «Мальме» — «Шахтар» розсудить грецька бригада арбітрів. Рефері — Тасос Сідіропулос. Асистенти — Даміанос Ефтіміадіс і Полігроніс Костарас. Четвертий арбітр — Лазарос Дімітріадіс. Додаткові помічники рефері — Мігаел Кукулакіс, Ставрос Тріцоніс.
У розіграші минулого сезону Ліги чемпіонів Сідіропулос обслуговував матч «Шахтаря» з клубом «Атлетик» (Більбао) в Іспанії і зафіксував нічию — 0:0. Як відомо, у тому розіграші «Шахтар» успішно здолав груповий раунд.

***

Поєдинок на стадіоні «Сведбанк» (вміщує 24 000 глядачів) у Мальме почнеться о 21:45 (за київським часом). Його наживу транслюватимуть телеканали «Україна» і «Футбол-2».

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.