«Голос України» уже повідомляв, що переважна частина житлового фонду курортного Бердянська ще з минулого понеділка сидить без газу. Влада міста впевнена, що це «диверсія» конкурентів з виборів. Ситуацію з’ясовують прокуратура й СБУ, куди зі скаргою звернувся бердянський міський голова Олексій Бакай.

Воно й справді дивно: банальний ремонт заслінки на магістральному газопроводі, підпорядкованому харківському управлінню, призвів до потрапляння повітря в газорозподільчу систему міста. Її довелося повністю відключити, а тепер — з величезними потугами — запускати знову. Обіцяний до понеділка газ у багатьох квартирах так і не з’явився. У будь-якому разі, на початку тижня в Бердянську до мережі було підключено лише 30 тисяч абонентів із 47 тисяч. Особливо страждає центр міста та наближені до нього мікрорайони.
Газівники, своєю чергою, вживають активних заходів, обходять з перевіркою кожну квартиру. Повідомляють також, що на період службового розслідування від роботи відсторонено керівника газової служби міста.

Запорізька область.